Platt tank

 • Dricksvattentank från Svensk Vattenförsörjning AB
 • En av vattentank från Svensk Vattenförsörjning AB

Vår vattentank är tillverkad i fyra millimeters rostfritt stål. Det gör att den fungerar även under svåra förhållanden, vilket annat material inte klarar. När svetsningen är klar bearbetar vi vattentanken i syra för att ge den en maximal livslängd.

Tanken har en arbetsplatform längst fram samt 3 stycken anslutningar för påfyllning och tömning.

Fördelar med vår vattentank

 • Vattnet hålls avskilt från smittoämnen
 • Mobil och kompakt
 • Enkel att använda och underhålla
 • Robust design
 • Få rörliga delar
 • Få slitagedelar
Vill ni hyra eller köpa en dricksvattentank – Kontakta oss

Standardutrustning

Rostfri överfyllnadsventil

En rostfri överfyllnadsventil garanterar att tanken inte sprängs då den fylls. Dessutom minimerar det vattenspill vid förflyttningen.

 • Överfyllnadsventill på vattentank
 • Överfyllnadsventill på vattentank

Dubbla Manluckor

Manluckor är rostfria och av högsta kvalitet (1.4404) och normcertifikat EN 10204/3.1.

De innehåller en stabil lucka, dubbla gångjärn och kraftig sarg med monterad packning. Dessutom har de en ordentlig låsmekanism som är lätt att plombera för garanterad säkerhet.

Vi ser till att kvaliteten på packningarna håller den nivå som ni önskar (EPDM, NBR, Silicon eller Viton). Packningen sitter runt stålkanten och garanterar att vatten i tanken inte blir förorenat.

 • Öppen manlucka på dricksvattentank
 • Stängd manlucka på dricksvattentank

Lastväxlarram

Bottenpluggar

Eftersom vi tillverkar lastväxlarramen själva gör vi den kraftigt förstärkt. Det gör att den klarar stora påfrestningar vid av- och pålastning.

Medger fullständig tömning och rengöring av tanken.

Valbara tillbehör

Elpatron

För att förhindra frysning i tanken så monteras en 9 kW elpatron, ansluts till 220/400V via vägguttag eller dieselverk (option).

Cirkulationspump för fördelning av vattnet i tanken medföljer.

Isolertäcke

Isolertäcke, av kraftigt material som förhindrar frysning samt även skyddar mot värme. Förankring av täcket sker med medföljande jordstag, asfaltsskruv samt att täcket även fäst i tanken genom öglor på tankens tak.

Framtagen för försvaret och dess bruk av tanken i extrema förhållanden utomlands men även inom Sverige.

Förvarningslådor

Förvaringslådor för slang och övrig utrustning kan tillverkas efter ert behov och önskemål. Alla lådor förses med lås, ventilation och dämpare.

Pumpautomat 315T/100

Rostfri pumpautomat monteras i ett isolerat och uppvärmt skåp på arbetsplattformen. Pumpen är självsugande (suger även luft), vilket underlättar igångsättningen efter monteringen och gör dessutom pumpen lämplig i anläggningar med långa sugledningar.

En underhållsfri pump som under normala förhållanden har lång livslängd

Tekniska data
Pumptyp: Självsugande centrifugalpump
Hmax: 50 mvp
Qmax: 60 l/min
Max arbetstryck: 8 Bar
Max sughöjd: 9 meter

Frekvensstyrd pumpautomat

Pumpautomaten monteras i ett isolerat, uppvärmt och låsbart skåp på arbetsplattformen. Den består av 2st centrifugalpumpar samt 4st frekvensomformare som tillsammans utgör en mycket bra, säker pumpautomat med stor kapacitet, utmärkt för att kunna leverera dricksvatten långa sträckor samt trycksätta fastigheter.

Pumpautomaten är framtagen i samarbete med E.M.S Teknik AB vars specialitet är att leverera kompletta pumpanläggningar.

Tekniska data
Pumptyp: Självsugande centrifugalpump
Hmax: 135 mvp
Qmax: 140 l/min
Max arbetstryck: 24 Bar

Dieselelverk SDMO DIESEL 6500 TE XL

SDMOs 1-fas och 3-fas elverk Diesel 6500 TE XL är utrustad med Kohler luftkyld industrimotor. Elstart med batterier utan underhåll samt utrustat med oljevakt. Elverket placeras i ett anpassat skåp, på arbetsplattformen, och förses med nödvändig ventilation samt lättåtkomliga anslutningar.

Tekniska data
Uteffekt: 6,0 kva
Spänning: 230 och 400 Volt
Angiven ström: 16 A och 8,5 A
Antal uttag: 1st (1-fas), 1st (3-fas)
Aut. spänningsreglering: Ja
Drifttid: 10 -14 tim

Vattenrenare Wallenius AOT-25

Wallenius AOT 25 är en UV-baserad vattenrenare som effektivt renare vatten från skadliga bakterier, t.ex Legionella och Cryptosporidium.

Vatten strömmar genom renaren som består av en ljuskälla och en katalytisk yta. När den katalytiska ytan exponeras för ljus bildas fria radikaler som bryter ned föroreningar i vattnet. Denna process sker endast inuti renaren och lämnar inga skadliga rester efter sig.

Vattenrenaren kan antingen monteras fast på tanken eller fås som en mobil enhet. Kan t.ex. användas vid en bakteriologisk smitta i dricksvattennätet och då kopplad innan vattentanken vilken sedan fungerar som en bufferttank till viktiga samhällsfunktioner så som sjukhus, skolor mm. På så vis kan man garantera att allt vatten från vår dricksvattentank har passerat detta uv-filter och då slipper man kokning mm.

Denna typ av renare har använts av försvaret när de använt våra tankar för att säkerställa dricksvattenförsörjningen på plats i Afghanistan.

Läs mer om Wallenius Vattenrenare

Beprövad konstruktion

Rosendals Smide startade i Arvika 1946. Idag tillverkar företaget mestadels rostfria vattentankar och olika stålkonstruktioner.

Rosendals Smide har tillverkat cirka 200 dricksvattentankar åt Försvarets materielverk (FMV) och myndigheten för samhällsberedskap (MSB). Dricksvattentankarna har med stor framgång använts i bland annat svenska FN-uppdrag i Kosovo och den Svenska ISAF-strykan i Afghanistan.

Rostfri dricksvattentank från Svensk Vattenförsörjning AB